Szeptember: Hispánia!

Egy hónap múlva meglátogatjuk az Ibériai-félsziget spanyol részét, én most első alkalommal. Az elmúlt hetekben szokás szerint feltúrtuk az internetet használható leírások, beszámolók és videók után kutatva. Lehetetlen nem találni információt, az utazási blogokból élő influenszerek elárasztják a világhálót a legkülönfélébb filmekkel - gasztronómiáról, rejtett látnivalókról-, amik sokszor többet érnek mint a hivatalos utazásszervező cégek tájékoztató anyagai. Rick Steves videóinak hála,szinte mindent tudunk arról, hogy mit érdemes megnézni a városokban, és hogyan járjuk végig Andalúzia legrejtettebb zúgait is. Közben persze próbálunk kultúrális szempontból is készülni a kiruccanásra, Almadóvar filmekkel és rengeteg andalúziára és történelmére utaló zenével, melyek közül a jelenlegi kedvencem Ana Alcaide, toledói énekesnő.

1280px-flag_of_spain_svg.png

A tervünk egyszerű, nagyrészt a főbb látványosságokra koncetrál, mivel sajnos nem leszünk most úgy elengedve mint "általában" szoktunk, összesen két hetünk lesz mindenre. Barcelonába érkezünk Szeptember 5-én a késő esti órkában (reméljük nem kora hajnali lesz belőle). Két teljes napot töltünk a katalán fővárosban, majd utazunk tovább Madridba ahol az érkezési napot leszámítva szintén két napunk lesz. Innen levonatozunk Andalúzia leghíresebb városába, Granadába. A városnézést követő napon autót bérlünk és nekivágunk a dél-spanyol körútunknak, ami a legfontosabb nevezetességeket ejti majd útba. Hogy csak a városokat említsem: Almería, Malaga, Ronda, Gibraltár, Cadíz, Sevilla és végül Cordoba. Innen Madridba vonatozunk ahonnan Szeptember 19-én indulunk haza.

Hogy jobban elképzelhető legyen, íme egy animáció.

Szokás szerint nagyon izgatottan várjuk az indulás napját!

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr5214992620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása