Sydney összefoglaló
Ami tetszett a városban...

Tetszett a város tengerparti elhelyezkedése, a sok öböl, és városhoz közeli strandok. Tetszett a változatos építészet. A felhőkarcolók mellett álló viktoriánus épületek, a központi üzleti negyedhez nagyon közel lévő vidékies hangulatú városrészek. A két építészeti ikon, a Harbour-híd és az Opera (bár az utóbbi inkább kívülről mutatós, belül ronda vasbeton építmény). A közparkok, különösen a Royal Botanic Garden, aminél szebb parkot még nem láttam.

tumblr_phz6lhtxac1sn8cre_1280.jpg

A racionális tömegközlekedés is tetszett, a szuper metróhálózat. Érdekesnek találtam a város nagy részét meghatározó ázsiai kultúrát. A szegénység és hajléktalanság (más nagyvárosokhoz képest) alig látható nyomait, a tisztaságot és rendezettséget. És tetszett a város történelmi múltját őrző Rocks negyed, ahol az első fegyenceket szállító hajók kötöttek ki.

Sydney igazán kivételes hely, egyszerre egy óriás metropolisz és egy hangulatos kisváros, éghajlata egész évben kellemes, a tengerpartjai pedig csodálatosak. Építészete az angolszász hagyományokon alapul, mégis van pár egyedi gyöngyszem (Sydney Opera, Harbour Bridge), ami meghatározza a város látképét és egyedülállóvá teszi a világon. Igazán nagyon élveztük az itt eltöltött időt, szívesen visszatérnénk még, ha erre egyszer alkalmunk adódik.

tumblr_phz6lq9hhb1sn8cre_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr10014884488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása