Sydney - Második nap
Chinatown, The Rocks, Darling Harbour

Ahogy várható volt, ma szinte egész nap esett, ezért igyekeztünk beltéri programokat találni. Délelőtt elmentünk a szállásunk közelében lévő kínai negyedbe, ahol Ausztrália legnagyobb kínai közössége él. Itt megnéztük a Paddy’s Market nevű áruházat, aminek az alagsorában egy Sárkány Center szerű kínai piac van. Még a kínálat is szinte ugyanaz. Ezután a George Street-en lévő Queen Victoria Buildinget vettük célba, ami teljes ellentéte az olcsó árukat kínáló Paddy’s-nek. A patinás épület 1898-ban nyitott meg, ma is eredeti funkcióját tölti be, bevásárlóközpont. Az épület előtt Viktória királynő szobra látható, bent divatüzletek, éttermek, kávézók.

tumblr_phtl6nxluw1sn8cre_1280.jpg

Kicsit körülményes a közlekedés a környéken, mert a villamoshálózatot most bővítik az üzleti negyed felé. Van villamos is (tegnap tévedtem, hogy nincs), 13 km hosszú a vonal, és a nálunk is üzemben lévő spanyol CAF urbos típusok futnak.

tumblr_phtl5vguwl1sn8cre_1280.jpg

Elmentünk a Darling Harbour-ba is (kikötőnegyed múzeumokkal), kompoztunk kicsit, aztán megmásztuk az Observatory dombot, és megnéztük Ausztrália leghíresebb csillagászati múzeumát.

Innen a Harbour-híd felé vettük az irányt, majd a Rocks városnegyed két gyarmati időkben alapított kocsmáját teszteltük, egyiket Nelson admirálisról, a másikat Waterloo hőséről, Arthur Wellesley-ről (ő győzte le Napóleont) nevezték el. Végül beültünk egy kínai étterembe, Chinatown-ban. A “nem csípős” vacsorától még mindig lángol az arcom.

És végül egy ismerős arc a hostel recepcióján. Benny, az ausztrál rokon.

tumblr_phtl5ktnlj1sn8cre_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr3514884142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása