Második hét

Az elmúlt hetet Queensland trópusi vidékén töltöttük. Megnéztük Cairns-t, a Nagy-korallzátonyt, felmentünk északra, hogy lássuk a Daintree esőerdőt, aztán elrepültünk a Hamilton-szigetre, ahol a harmadik napunkat töltjük. Ausztrália továbbra is lenyűgöző, ezerarcú ország. Queensland ezen belül is kivételes hely, szuper klímája és látnivalói a legklasszabb hellyé teszik, ahol valaha jártunk. Igaz, nem láttunk még házakat romba döntő ciklont (ami nem ritka erre) és úgy általában esős évszakot, az óriáspókok és mérges kígyók is elkerültek eddig. A Daintree erdő éjszakai rovarjain kívül eddig semmi nagyon borzasztót nem láttunk.

w5-v112-2_1.jpg

Azért van néhány meghökkentő dolog, ilyen például a repülő rókaként ismert hatalmas denevér, ami szinte mindenhol honos, a Cairns-i belváros fái is tele vannak vele. Nappal alszanak a fákon, szürkületkor ordítva veszekedni kezdenek egymással, majd össze-vissza repkednek. A madaraknak sincs éppen szép hangjuk, bármilyen szépek is. A Hamilton kakadujai borzasztó rikácsoló hangot adnak, az ausztrál varjú pedig mint egy öreg kárörvendő bácsi, hosszan nevet, “ha-ha-haaaa”. A legrosszabb a hosszúlábú ugartyúk, ami sötétedés után (általában a bokrok, vagy fák lombkoronájába bújva) olyan hangot ad, mintha egy nő sikoltozna. Amikor egyszerre többen is csinálják, az embernek megfagy a vér az ereiben. Amikor egyik este Cairnsben beléptünk a motelszobába, egy gekkó nézett vissza ránk az ágy mellől. Nem volt nagy, de azért mégis. Rohantam a recepcióra, hogy hívják a katasztrófavédelmet, vagy minimum adjanak egy új szobát. Nagyot mosolygott a recepciós, és közölte, hogy ezek az állatok mindenhol megjelennek, és nyugodtan aludhatunk tőlük, nem bántanak. Kerestük egy darabig Ottót (így neveztük el), de nem találtuk sehol, így végül elfogadtuk a dolgot.

Egyébként úgy látszik az ausztrálok tényleg nem aggódnak sok dolog miatt, ami gyakran megmutatkozik a vendéglátásban is. Ha negyed óra egy kávé elkészítése, vagy ha negyvenöt perc egy hamburgeré, akkor az annyi és kész. Minek úgy rohanni? (Take it easy, mate! No worries). Ez persze elfogadható kompromisszum annyi remek látnivaló mellett.

Szóval összességében idáig szuper elégedettek vagyunk, hihetetlen élményekben volt részünk! Holnap megyünk tovább Új-Dél-Wales állam fővárosába, Sydney-be.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr7714882370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása