A trópusi észak felé

Újra nekivágtunk az országútnak, észak felé, a Daintree nemzeti parkba indultunk. Útközben sok helyen megálltunk, megnéztük a Cairns környékén lévő partszakaszokat és egyéb nevezetességeket. 

tumblr_phgmi3mxbf1sn8cre_1280.jpg

A Kristály-források Cairns-től 15 perc autózásra találhatók, bámulatos hely, és fontos szerepet játszik a környék ivóvíz ellátásában is. Kellemes sétát lehet tenni itt az Édesvíz-patak mentén.

Trinity Beach kedvelt ausztrál nyaralóhely, Palm Cove gyönyörű strandján pedig pálmafa sor szegélyezi a partot. Port Douglas városa szintén nyaralóhely, korábban halászfaluként volt jelentősége, ma a Daintree és a külső korall-zátony kapuja. A partmenti út csodaszép, óvatosan kell vezetni, egymást érik a technikás kanyarok, néhol nagyon szűk az út két autónak. Port Douglas-ben sokáig kerestük a város világítótornyát, végül ráakadtunk, de nem voltam felhőtlenül boldog az eredménytől (kép lent). Este aztán megérkeztünk a Daintree esőerdőbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr9114877196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása