Két hét és indulunk!

Lassan telnek a napok, és már csak az utazás jár a fejünkben. Mindenre felkészültünk, mindent beszereztünk.

A legtöbbet az autóbérléssel bíbelődtünk, nehéz volt a feltételeknek megfelelő cégeket találni. A nagy autókölcsönzők (Hertz, Budget) drágán adják a szolgáltatásaikat, a helyi cégek olcsóbbak, viszont nagyon megkötik az ember kezét. A legtöbb kis kölcsönzőnél például nem lehet egy irányba utat tervezni, az autót vissza kell vinni a kiindulási pontra mert kevés irodájuk van. Ez az Uluru-nál (a vörös szikla - fotó) nem is felel meg nekünk, mert onnan már nem akarunk visszatérni Alice Springs-be (kb. 500 km a távolság). Ezért végül egy helyi utazásszervező cég ajánlatát fogadtuk el, akik a Hertz szolgáltatásait értékesítik tovább, jelentős kedvezménnyel, viszont nem volt egyszerű megtalálni őket, mert nem az autókölcsönzés a fő profiljuk. Darwinban és Melbourne-ben a Bargain nevű ausztrál cégtől kölcsönzünk, jó értékeléseket kaptak és elfogadható áron adják az autókat. Cairns-ben (keleti-part) az Apex-szel állapodtunk meg, tőlük már béreltem autót Új-Zélandon.

tumblr_pg56j8ztxc1xtspsdo1_1280.jpg

Még mindig nem tudom mely utakon engedik, vagy nem engedik a nem négykerék meghajtásos autók használatát (nagyon sok a földút, főleg az outback vidéken), egy cég sem adott egyértelmű választ, még az útvonalunk ismeretében sem. Eredetileg úgy terveztük, hogy 4X4-es autót bérlünk, de megnéztem pár videót a helyi útviszonyokról, például a Kakadu nemzeti parkban, és elment a kedvem a terepen való vezetéstől. Maradunk a kisebb autóknál és az aszfalton elérhető nevezetességekre koncentrálunk. Ez alól egy kivétel lesz a Rainbow Valley, ami a sivatagban, Alice Springs-től száz kilométerre található. Elvileg sima terep, vállalható útvonal.

A repülőjegyek általában nem drágák belföldi viszonylatban, kivéve ha az ember a szinte csak turisták által látogatott Red Centre-be készül, oda és onnan háromszoros áron kínálják a jegyeket. Szállásfoglalás esetén hasonló a helyzet. A nagyon népszerű helyeken többszörös felár van, pedig nem főszezonban megyünk, az decembertől februárig tart. Szinte csak a Booking-ot használtuk a foglalásra, egy helyen nem jöhetett szóba, Pine Creek nevű településen az északi területen, itt AirBnb szállást választottunk.

Szóval megvan minden, már tényleg csak a napokat számoljuk és izgulunk a repülőutak módosítása miatt. Kétszer már kaptunk levelet amiben módosították az indulási időpontokat. Nehezen pakoltuk össze a tervet és egy nagyobb csúszás elronthatja a programot. 14 nap!

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr3614869048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása