Tervezés - Ausztrália

Útvonal

Helsinki és Szingapúr átszállással érkezünk Darwinba. Az Északi területen megnézzük a Kakadu és Litchfield nemzeti parkok főbb látnivalóit. Darwinba visszatérve repülünk az ország szívébe, Alice Springsbe, ahonnan autóval utazunk tovább az Uluru-hoz. A helyi reptérről a keleti part felé vesszük az irányt, Cairns városába, ami egyszerre kapuja a Nagy Korallzátonynak és a Daintree nemzeti parknak. Aztán a Hamilton szigetre repülünk, ahol a Whitehaven beach fehér homokos tengerpartját nézzük meg. A következő állomás Sydney, ahol négy teljes napot töltünk el. Sydney-ből Melbourne-be repülünk, hogy az utolsó szakaszt, a nagy óceáni utat is bejárjuk. Végül Melbourne-ből indulunk haza, ismét Szingapúron és Helsinkin keresztül.

tumblr_pcqxz2ng7g1xtspsdo1_1280.jpg

Időzítés

A decemberi dátumot októberre cseréltük, abban bízva, hogy így az ország összes látnivalóját megfelelő időjárási körülmények között tudjuk megnézni. Mivel hat eltérő éghajlati zóna van Ausztráliában, ezért nehéz ilyen időszakot találni. Október-november azért tűnik jó választásnak, mert így az Északi terület trópusi, Queensland szubtrópusi klímája is várhatóan a nagy esőzésektől mentes lesz, a középső területek sivatagos éghajlata még nem a tomboló kánikulában ér minket, és Új-Dél-Wales, Victoria államok is kellemes késő tavaszi időjárással várnak. Ezek a várakozások, reméljük nem tévedünk nagyot.

Előkészületek

Október 19-én indulunk és November 18-án érkezünk, tehát egy hónap eseményeit kell megtervezni, ami nem egyszerű feladat. Miután megállapodtunk abban, hogy mit szeretnénk látni Ausztráliából, következik a részletes útiterv, a pontos látnivalókkal, távolságokkal, időzítéssel. Legfontosabb a repülőjegyek foglalása. Előbb az interkontinentális járatra, majd a helyi járatokra foglaljuk a jegyeket. Összesen 12-szer repülünk egy hónap alatt. Ezután jöhet a szállások keresése és foglalása, majd az autókölcsönzés.

Kényelmesen haladva, mindez durván négy hónapot vesz igénybe. Nem kevés idő, de talán ez a legalaposabban megtervezett utazásunk.

Ezzel párhuzamosan az ilyenkor szükséges hivatalos és biztonsági ügyeket is intézzük. Turistavízum igénylése, nemzetközi jogosítvány kiváltása, biztosítás kötés, hitelkártya, bankkártya lejelentése a bankoknál, az utazáshoz szükséges hiányzó felszerelés, ruházat beszerzése.

Közben ismerkedés néhány ausztrál klasszikussal, hogy jobban átérezzük majd a hely szellemét. 

Filmek: Mad Max (1979), Krokodil Dundee (1986), Veszett Vidék (2017), Walkabout (1971), Az ajánlat (2005).

Zene: AC/DC-Highway to hell (1979), Back in black (1980)

Még 12 hét van hátra.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr614869044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása