Los Angeles

Délután érkeztünk a városba, de mielőtt megkerestük volna a szállásunkat még beugrottunk egy outletbe vásárolgatni. A várost körülvevő autópálya-hálózat egészen elképesztő. Egyes szakaszokon kétszer hatsávos utakat láttunk, és az összes sáv telített. A belső sávot csak olyan autók használhatják amelykben legalább két ember ül. Kamerákkal figyelik a sávokat és büntetésre számíthat aki csal. Furcsa szabálynak tűnik, de ha megnézzük az autós közlekedési kultúrát indokoltnak látszik. Szinte minden autóban egy fő ül. A sorok állnak, alig halad a forgalom. Érthetetlen miért nem tömegközlekednek az emberek.

tumblr_odzpwkqoqw1vb5wwto1_1280.jpg

Végül megérkeztünk a városközponthoz közeli szállásunkra. Egy kis motelről van szó, barátságos személyzettel és rendezett szobával. Mivel este érkeztünk, gyorsan elszaladtunk valami vacsoráért. Érdekes volt, hogy a környéken szinte mindenhol spanyolul beszéltek, még az üzletekben és gyorséttermekben is. A Panda nevű kínai gyorsétterem hálózat a nálunk is ismert kínai ételeket kínálja, de gyorséttermi környezetben.

Los Angeles hatalmas területen fekszik. A stúdiók, Beverly Hills, Hollywood Boulvard és a belváros között óriási a távolság, autópályák kötik össze a városrészeket. A belvárosban egyébként sok érdekesség nincs, és viszonylag néptelen. Délelőtt alig lézengtek az utcákon.

A központi vásárcsarnok, ami a belvárosban található nagyon érdekes hely. Az épület maga jellegtelen, bent viszont gasztronómiai őrület van. Egyrészt kínálnak zöldséget és húsokat ahogy minden piacon, másrészt viszont  rengeteg féle gyorsétterem található itt. Ázsiai ízek, olasz, amerikai kaják, de a legnagyobb kínálat mexikói ételekből van. Mivel nem reggeliztünk ezért beálltunk egy félreeső mexikói büfé előtti sorba, ahol két burritót kértünk. A tortilla tekercsbe a következőket kaptuk: szószos bab, főtt rizs, némi zöldhagyma, és nagyjából 70 dkg omlós, szaftos főtt-sült sertés húst. Az egész súlya darabonként legalább egy kiló. Brutális volt. Persze nem bírtuk megenni az egészet, de én még most, tíz órával kesobb sem tudok kajára gondolni.
Sokféle ételt kipróbáltunk eddig, ettünk japán, vietnami, olasz, amerikai, kínai ételeket és egyik sem volt különb annál amik otthon is kaphatók (a hamburger volt eddig a legnagyobb csalódás), ez a mai burritó viszont hihetetlen jó volt, és teljesen hitelesnek látszott, rajtunk kívül csak latinó fiúk-lanyok álltak a sorban.

Union Station art deco épülete. A legszebb a városban. Itt forgatták a Szárnyas fejvadász egyik jelenetét.

Hollywood Boulevard. Kicsit kiábrándító hely. A csillagokon kívül nincs sok látnivaló. Millió turista, szuvenír üzletek és éttermek. Jelmezbe öltözött mutatványosok (nem valami igenyesek), és CD-t osztogató “zenészek”, akik igazából csak pénzzel próbálnak meg lehúzni.

Griffith Observatory. A Griffith park - az USA legnagyobb közparkja - tetején található.

A Rodeo drive-on is korzóztunk kicsit. Beverly Hills azért persze egészen más, mint a város hétköznapibb részei. Csak azért nincs kolbászból a kerítés, mert nincsenek kerítések. 

Ennyi fért egy napba, holnap indulunk Las Vegasba. Mindent a piros 9-esre teszek!

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr2214867758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása