Salt Lake City

Elhagytuk a Yellowstone-t, hogy ma visszatérjünk Salt Lake City-be. Holnap San Francisco-ba repülünk ahol következő négy napot töltjük. Így ma újabb 480 km-t tettünk meg (Ebből 380-at Anita vezett, igy én aludhattam).

tumblr_odoqr9rrra1vb5wwto6_1280.jpg

Salt Lake City nagyon szép hely. A Sziklás-hegység veszi körbe, mindenhonnan láthatók a kopár hegycsúcsok. Salt Lake City Utah állam fővárosa, illetve a mormon vallás központja is. A lakosság túlnyomó része tagja az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának. A központban hatalmas katedrális áll, amiben csak különleges alkalmakkor tartanak istentiszteletet, egyébként zárva van. A város melletti dombon a  törvényhozás épületét találjuk, amit a Washingtoni Capitoliumról mintáztak. Rendezett közparkok, bevásárlóközpontok, és tömegközlekedés. Áthatja valami furcsa légkör, ami talán a mindenhol jelenlévő vallási jelképeknek köszönhető. Éppen egy mormon konferencia zajlott a városban, nagyon sok látogató viselt emblémás névtáblát.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr1014866450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása