Yellowstone Nemzeti Park

A Yellowstone nemzeti park három állam - Idaho, Montana, Wyoming - határán fekszik. Mi Idaho felől közelítettük meg, szállást a nyugati bejárattól 50 km-re fekvő Island Parkban foglaltunk. Ez a település arról híres, hogy itt található az USA leghosszabb főutcája. Persze a 33 mérföldes főutcán összesen 20 ház van, szoval ez inkább csak amolyan közigazgatási trükk. Az egész környék egy hatalmas erdőség. Előző nap tisztáztuk, hogy a nagy kört nem tudjuk megcsinálni, egy nap biztosan nem elég rá. Mivel a felső kör egy része az erdőtűzek miatt le volt zárva ezért az alsó kört vettük célba. A harom fő állomás ezen az útvonalon az Old Faithful gejzír, a Yellowstone-tó, és a Canyon Village. Közben számos egyéb látnivaló is van.

tumblr_odmr0lpqj71vb5wwto3_1280.jpg

tumblr_odmp98h5gw1vb5wwto1_1280.jpg

Az “Öreg hűséges” nevét onnan kapta, hogy korábban nagyjából 20 percenként, az utóbbi években óránként legalább egyszer kitör. Az eseményre óriási az érdeklődés, nagyon sokan várják bekészített kamerával, fényképezőgéppel.

Old Faithful Inn, szálloda a gejzír mellett.

Yellowstone-tó. Az USA legnagyobb és a világon is az egyik legnagyobb alpesi tó. A park kétezer méter magasan fekszik, ezért az időjárás elég hűvös. Reggel 4-5 fok körül volt a hőmérséklet, de a hét korábbi napjain még havazott is.

A Yellowstone Grand Canyonja. Két látványos vízesés is található a canyonban, a képen a nagyobb (90 méteres) látható.

Bölényeket többször láttunk csordában. Szürkületkor, amikor az állatok kezdtek aktívabbak lenni, az út mellett is láttunk néhányat. Pár méterre az autóktól baktattak, hatalmas állatok. Az út mellett parkoló autók jelzik, hogy a közelben valami érdekes látnivaló van, általában vadállatok. Éppen készültünk elhagyni a parkot, mert kezdett sötétedni, amikor a Norris felé vezető úton azt láttuk, hogy legalább öt autó egyszerűen elállja az utat. Azt hittük baleset történt, de ahogy közelítettünk már sejtettem, hogy valami komoly dolgot figyelnek, nem szarvast vagy rókát. 
Kiszálltunk és nagyjából az úttól 15 méterre (nem messzebb) egy barna medvét láttunk a bocsával, amint éppen ástak valamit. Oda mentünk ahol az emberek gyülekeztek és fotózták őket. Mi is beálltunk közéjük, közben egyre több ember jött és egyre nagyobb lett a zaj. A medve látta, hogy ott állunk, de eleinte különösebben nem zavarta. Aztán volt egy ijesztő pillanat, amikor a mackó felnézett és tett előre két lépést. Na akkor elkezdett remegni a kezem, de aztán tovább nem jött. Egyre többen lettünk, egy kisfiú hangosan sírni kezdett, mire a szülei vissza vitték az autóhoz, a káosz egyre nagyobbá vált, ezért a biztonság kedvéért mi is odébb álltunk.
Hatalmas élmény volt itt lenni, a Yellowstone nagyon különleges hely, de azzal, hogy medvét is volt szerencsénk látni, felejthetetlen lett ez a nap.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr1714866228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása