Az utolsó

A Port Fairy-ben töltött esténk után újra Melbourne-ben vagyunk, eseménytelen délelőtti autózást követően. Belső úton, nem az óceán parton jöttünk vissza, mert így volt gyorsabb. Délután sétáltunk egyet a Southbank promenádon, a Yarra folyó partján, ahol új épületeket és gyalogos hidakat láttunk, ezt a környéket mostanában fejlesztették, korábban ipari negyed volt. Az időjárás Melbourne-ben elég változékony. Napközben gyakran váltják egymást melegebb és hidegebb időszakok, volt 16 fok, aztán következő nap 32, egyik percben megfagy az ember, a következőben megsül. A kiszámíthatatlan időjárás Melbourne egyetlen gyenge pontja.

Holnap reggel pakolunk, leadjuk az autót a reptér közelében és délben indulunk Szingapúrba, ahonnan Helsinkit még útba ejtve érkezünk haza.

Elképesztően izgalmas és élményekkel teli hónapot töltöttünk el Ausztráliában! Rengeteget készültünk rá, mégis sok meglepetésben volt részünk, ezek legtöbbször pozitívak voltak! A Nagy-korallzátony és az Uluru a két legfantasztikusabb természeti kincs amit életemben láttam. A Kakadu nemzeti park, a Daintree esőerdő, az ausztrál városok és a Nagy óceáni út mind csodálatosak. Tulajdonképpen egy Sydney-ben töltött esős napot leszámítva az időjárásra sem lehet egy rossz szavunk sem. Még sokáig fogunk erről az útról beszélni, felidézni az élményeket. Már szóba került egy következő utazás is, ami persze nem mostanában valósul meg, de a tervezés izgalmas időszaka nemsokára elkezdődik. Viszlát otthon!

tumblr_pi8hqcksj21sn8cre_1280.jpg

2018. Október - November.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr5114885640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása