Melbourne - Harmadik nap

Bár egy estére még visszajövünk három nap múlva, az utolsó teljes napot ma töltöttük a városban. Délelőtt vonatoztunk kicsit, hogy a Brighton Beach-en megnézzük a híres Bathing Boxokat. Ikonikus helyszín, szinte minden Melbourne-nel kapcsolatos utazási oldalon hivatkoznak erre a látnivalóra. A 8-10nm-es egyszerű kis fürdőkabinok magántulajdonban vannak, és hihetetlen magas áron cserélnek gazdát. Itt sétáltunk egy kicsit, a tengerpartról jól látni Melbourne magasabb épületeit.

tumblr_pi2o7bqa3i1sn8cre_1280.jpg

tumblr_pi2o74y45e1sn8cre_1280.jpg

Visszatérve a belvárosba a Southbank sétányon korzóztunk, majd a Kings Domain parkon át a Shrine of Remembrance emlékművet néztük meg, ami a korábban említett Sydney-i ANZAC emlékmű itteni párja, a legnagyobb világháborús emlékmű egész Ausztráliában. Az ausztrálok büszkén emlékeznek a huszadik századi háborús évfordulókra, tegnap fiatalok és idősek is viselték a légierőt jelképező pipacsot.

A Shrine of Remembrance emlékmű tetejéről pompás kilátás nyílik a közeli parkokra és a kicsit távolabbi belvárosi felhőkarcolókra, érdemes megnézni, szép látvány.

tumblr_pi2o77fms41sn8cre_1280.jpg

tumblr_pi2o7wxbls1sn8cre_1280.jpg

tumblr_pi2o7rbqso1sn8cre_1280.jpg

Hazafelé még elmentünk a Nemzeti Galéria mellett, majd kis délutáni shopping következett, amit én kihagytam, mert egyre inkább kezd ledönteni a lábamról a nátha. Holnap újra autóba ülünk, és elindulunk az utolsó szakaszra, a Great Ocean Road látnivalóit megcsodálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr3414885574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása