Melbourne - Első nap

Reggel elindultunk Melbourne-be. A belföldi reptéren hatalmas tömeg volt, valószínűleg a holnapi ünnep miatt utaztak sokan valamerre. November 11-én ünneplik a fegyverszünet napját a győztes országok, amikor az első világháborúban elesett katonákra emlékeznek. Ausztráliában szinte minden városban van egy háborús emlékmű, főleg első világháborús.

Melbourne első benyomásra érdekesnek látszik, innen nagyon távolinak tűnik az outback és a trópusi Ausztrália, inkább egy európai városra hasonlít. A reptérről busszal jöttünk be, viszonylag gyorsan megtaláltuk az apartman házat, ahol szobát foglaltunk. A szállásunk szuper, egy magas épület 24. emeletén van a szobánk, vagyis inkább a lakás, ahol a következő három napot töltjük.

tumblr_phz9rgylon1sn8cre_1280.jpg

Viszonylag közel vagyunk a belvároshoz, a várost ketté szelő Yarra folyó déli partján. Nagyot sétáltunk délután a belvárosban, elmentünk Fitzroy-ba is, ami a város szórakozó negyede, kicsit a pesti belváros romkocsma hangulatát idézi. Itt beültünk két helyre is, az egyik egy étterem/bár jellegű hely volt, az Akácfa utcai Fogasház jutott róla eszembe. Innen egy másik, szintén kissé elhanyagolt állapotú, egykori lakóházban üzemelő kocsmába mentünk. Zegzugos hely volt, mindenhol fiatalok, hangos zene, az épület tetején terasz, körpanoráma a városnegyedre és nagyon jó hangulat. Az egész környéknek fantasztikus hangulata van. Végül villamossal jutottunk vissza a belvárosba, a Flinders street station-höz, aminek közelében találtható a szállásunk.

tumblr_phz9rxg5oj1sn8cre_1280.jpg

Sajnos a városban tegnap tragikus dolog történt. Egy férfi gázpalackokkal megrakott teherautóval hajtott be a belváros egyik forgalmas plázájába, majd miután nem sikerült felrobbantania azt, kiszállt és megtámadott néhány járókelőt, egy olasz származású vendéglős (akit a helyiek nagyon jól ismernek) sajnos meghalt. Ezért most hatalmas a rendőri készültség városszerte, a hírek tele vannak az esettel.

tumblr_phz9qqm0ut1sn8cre_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr5414884506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása