Muir Woods

Utolsó San Francisco-ban töltött napunkon elmentünk a várostól 30 kilométerre lévő Muir Woods Nemzeti Parkba. A  parkot 1908-ban hozták létre, John Muir skót származású természettudós után kapta a nevét, és hatalmas, több száz, vagy akár ezer éves vörösfenyők találhatók itt, amelyek akár 70-100 méter magasra is nőhetnek. A legöregebb fa 1200 évnél is idősebb. Fantasztikus ahogy a fény beszűrődik a fák között. Csend, nyugalom és béke van az erdőben. Igazán idilli környezet.

tumblr_odu6d0stpu1vb5wwto1_1280.jpg

Az évgyűrűk a fa életkorát és az akkor zajlott történelmi események időpontját mutatják. Ezen a helyen játszódik Hitchcock Szédülés című filmjének egyik jelenete, amelyben James Stewart a transzba esett Kim Novakot faggatja. Hatalmas mozi!

tumblr_odu7uiglz11vb5wwto1_1280.jpg

Szóval ma volt az utolsó napunk itt, holnap már indulunk Los Angeles felé. Nagyon vágytam San Francisco-ba és szuper elégedett vagyok az elmúlt napokkal. Az építészet, a közlekedés, a tenger és a környék mind fantasztikus, minden várakozásunkat felülmúlta. Az időjárással is óriási szerencsénk volt, nagyon ritkák az olyan ködmentes, tiszta napok, mint amiben most részünk volt.
Viszont van egy árnyoldala is ennek a városnak, amiről nem nagyon szólnak az útikönyvek, beszámolók. Döbbenetes mennyi hajléktalan van a városban. A Market street, San Francisco egyik legforgalmasabb útja, a belvároson keresztül vezet a kikötő felé. Két méterenként egy földön ülő, vagy fekvő emberbe lehet botlani. Többségük békés, de nagyon sok hibbant is van köztük akik ordítva járnak az utcán, vagy szállnak fel a villamosra. Nagy részük valószínűleg drogos, vagy alkoholista. Többféle magyarázatot olvastunk, hallottunk az ügy hátteréről. Ezekben szó volt a belváros korábbi olcsó bérlakás negyedének felszámolásáról, ami után sokan váltak földönfutóvá, és háborús veteránokról is, akik nem tudnak vissza illeszkedni a társadalomba. Egyszer sem inzultált senki, nem éreztük veszélyben magunkat, de megdöbbentő volt ezt látni, és egyáltalán nem számítottunk rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr4714866994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása