Rotorua

Rotorua az Északi-sziget termál és geotermikus központja. Egy tó partján fekszik, azon a törésvonalon, amely a White-szigetnél kezdődik, ezért erős geotermikus tevékenység tapasztalható a környéken. A tó egy korábbi vulkán kalderájában jött létre, nagyon különleges vidék.

tumblr_nikn6lfzoy1silx9po1_1280.jpg

A 30-as számú főúton jutottam el a városba Whakatane irányából, útközben több vulkáni eredetű tó mellett haladtam el, a Rotoma, Rotoehu és Rotoiti tavak estek útba. Utóbbi mellett megálltam kicsit kávézni.

DSCF9630.JPG

Hőforrások, termálvizek, és gejzírek is találhatók a városban és annak közelében. Jellegzetes kénszag csapja meg az ember orrát időnként a városban, különösen a termálfürdők szomszédságában. A Polynesian fürdőben jartam, amit a világ 10 legjobb fürdője közé sorolnak. Nem tűnt igazán nagy számnak, főleg a pesti fürdőkhöz képest nem tudott újat mutatni. "Tilos köpködni" felirat olvasható több helyen (kínaiul és koreai nyelven kiírva elsőként), ezen mondjuk kicsit meghökkentem.

DSCF9660.JPG

DSCF9665.JPG

DSCF9656.JPG

DSCF9657.JPG

DSCF9658.JPG

DSCF9655.JPGA fürdőkön kívül rengeteg egyéb programot is lehet választani. Itt koncentrálodik az őslakosok kultúrája, több maori falu hirdeti magát a környéken, jó sok pénzért elvisznek busszal egy helyre, ahol népviseletbe öltözött maorik táncolnak, eljárják a tradicionális hakát és nyújtogatják a nyelvüket. Kicsit mű az egész, és már amúgy is láttam Waitangiban hasonló műsort, ezért holnap inkább elmegyek megnézni néhány gejzírt és egy csodás erdőt.

A szállásom egészen elfogadható, a recepción mindenféle programokat ajánlottak, nagy a jövés-menés a városban, látszik, hogy itt is nagyrészt a turizmusból élnek az emberek.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr8214822804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása