Kalifornia
Big Sur, Salinas, Morro Bay, és Santa Barbara

Ma elindultunk dél felé, Los Angeles irányába az 1-es főúton. Megálltunk a Pigeon Point világítótoronynál. Elmentünk Salinasba, aztán végig autóztunk a híres Big Sur-on, végül megérkeztünk Cayucos nevű településre, ahol aludtunk egyet. Másnap megnéztük a Morro Bay-t, majd leautóztunk Santa Barbara-ba, végül este megérkeztünk Los Angelesbe.

tumblr_odw4obrdxk1vb5wwto1_1280.jpg

A Pigeon Point világítótorony 1872 óta üzemel, és a nyugati part legmagasabb világítótornya (35 méter).

Kitérőt tettünk Salinas felé, hogy megnézzük John Steinbeck szülőházát. Szép múzeumot rendeztek be itt, és étterem is üzemel a házban.

A Big Sur nagyjából 180 km hosszú partszakasz Kaliforniában. Az út az óceán mellett halad, a panoráma észveszejtő. Őrületes szerpentinek, rengeteg kilátópont. Muszáj percenként megállni, annyira szuper! Menet közben beesteledett, az utolsó 60 km-t vaksötétben vezettem. De nagyon megérte, mert a naplemente csodás volt.

Cayucos nevű település félúton található San Francisco és Los Angeles között. Innen indultunk másnap. A város főútján szinte csak motelek vannak, az átutazó turizmus kiszolgálására rendezkedtek be. 
Megnéztük az innen nem messze lévő Morro Bay-t. A Morro Bay nevezetessége a Morro szikla, ami egy partközeli gránit sziklaképződmény. 160 méter magas, természetvédelmi terület, tilos felmászni rá, mert a sziklán fészkel a vándorsólyom. És különben is veszélyes (a sziklamászás, nem a vándorsólyom).Később 
ettünk egy félkilós fahéjas tekercset Pismo Beach-en, ami szintén szuper volt.

tumblr_ody1jrpsl01vb5wwto1_1280.jpg

Ez egy hosszúcsőrű póling. Előbb balra ment, aztán jobbra. Szerintem nem volt célja a sétának. Az iszapban lévő apró rákokat és csigákat keresgéli. Sokféle madár megfordul itt. Láttunk pelikánt, kormoránt, és a sziklán fészkelő vándorsólyom is megmutatta magát.

Santa Barbara híres mólója, a Stearns Wharf. A legrégebbi móló az Egyesült Államokban. Kellemes mediterrán hangulatú városka, sok híresség lakhelye. Két nap autózás után végül befutottunk Los Angelesbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://barmerre.blog.hu/api/trackback/id/tr7714867138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bármerre járunk

Keblünkre öleljük a világot!

Friss topikok

süti beállítások módosítása